Klik en luistert naar... Reis

Bijna vanuit het niets debuteert Geert Vandenbon in juli 2009 met de Nederlandstalige full-cd LANDINGSBAAN. Een eigenwijze stap na veel arbeid in de schaduw. Gitarist Geert Vandenbon (°1957) is een singer-songwriter die kiest voor het Nederlands als liedjestaal. Hij schrijft voor wie wil luisteren. Naar het verhaal en naar het lied.

 

Acht jaar verder heeft hij een dikke 100 concerten en concertjes gespeeld. Van zijn woonplaats Balegem tot in het Nederlandse Enschede en zelfs in de Spaanse mega-steden Madrid en Barcelona. Met dank aan Eva. Vooral in duo met zijn kompaan en muzikale duizendpoot Patrick Van den Heede. Of ook solo in intiemere omstandigheden. Als het iets meer mag/moet zijn speelt hij in trio, met

Patrick en met broer-guitarist-by-excellence Paul Vandenbon.

 

Voor zijn cd werkte hij samen met de mateloos getalenteerde Emile Verstraeten. Hij leerde Emile kennen via Kris Baert voor wij hij (Geert) onder meer 'Met jou naar de Tijd' schreef, dat regelmatig door  Radio 2 de huiskamer werd ingestuurd.

 

Eind 2012 zette hij een nieuwe stap. Met wielerman Michel Wuyts bedacht hij het intimistische wielertheater-programma Planeet Koers. Inmiddels trekken ze al voor het vijfde seizoen Vlaanderen rond. Nu met de voorstelling 'Dag & Nacht Koers!

 

Geert Vandenbon speelt live: in culturele centra, voor verenigingen, in clubs, in bibliotheken, voorprogramma’s van grote namen, op festivals,… Hij brengt eigen songs, verrassende covers, enkele vertalingen en fijne tekstjes voor vele gelegenheden waar een publiek is dat wil luisteren: Valentijn, Gedichtendag, Bibliotheekweek, 11-juli, 1 november, 11 november, kerst,…

 

Geert Vandenbon speelt ... Wijze kleinkunst van vandaag.

Voer hier uw HTML in.