Geert Vandenbon in 't kort

Wijze kleinkunst van vandaag

Gitarist Geert Vandenbon (°1957) is een singer-songwriter die kiest voor het Nederlands als liedjestaal. Hij schrijft, zingt en speelt voor wie wil luisteren. Naar het verhaal en naar het lied.

 

CD Landingsbaan

Na een muzikaal leven in de schaduw, debuteerde Geert Vandenbon in 2009 met de cd Landingsbaan, een fijn pareltje met 11 eigen Nederlandstalige songs, geproduced door de eindeloos getalenteerde violist en duizendpoot Emile Verstraeten, o.m. violist bij Bart Peeters.

 

Liedjes

Zijn liedjes hebben een biografische drive. Zijn thema’s zijn liefde, tijd, mijmeren, vrede, afscheid, onderweg zijn,… Vaak heerlijk kabbelend, af en toe met een opstandige ondertoon. Zijn taal is spits, zijn verhaal helder.

 

Live-programma

Live brengt Geert zijn een eigen akoestisch programma. Solo, in duo of in trio. Het is geurige mix van songs uit zijn debuut-cd en nieuwer werk met verrassende kleinkunstcovers van - naar keuze - Bram Vermeulen, Boudewijn De Groot, Kris de Bruyne, Jan De Wilde, Ramses Shaffy,… en fijne vertalingen van o.m. Bob Dylan en Lucinda Williams. Korte, fijne tussenteksten, met vele knipogen, kneden zijn liveporgramma tot een

verrassend luchtig geheel. Hij speelde in vier jaar tijd ruim 100 concerten en concertjes.

 

Hij speelt solo, of in trio. Samen met Patrick Van den Heede (bass, percussie, gitaar, bluesharp, 12-string, banjo,…) en gitarist-par-excellence en broer Paul Vandenbon.

 

Planeet Koers! en Dag & Nacht Koers!

In het seizoen 2012-2013 sloegen wielerstem Michel Wuyts en Geert de handen in mekaar en boetseerden de voorstelling Planeet Koers. Ze speelden 50 avonden in de mooiste CC's van Vlaanderen. Sinds het seizoen 2016-2017 spelen ze een nieuwe voorstelling en die loopt nog steeds. Zie www.dagennachtkoers.be

 

Ook bij jullie?

Geert Vandenbon speelt voor verenigingen, in clubs en bibliotheken, in CC’s, op festivalletjes, … Zijn

programma is geschikt voor fijne luisteravonden, of voor bijv. voor 11-juli, Valentijn, 11-november,

Gedichtendag, Kerst, Bibliotheekweek, reisavonden,… Waarbij hij tekst en bindtekst aanpast aan het

thema, de locatie of de organisator.

Klik hier om te luisteren naar
'Toren van liefde' (uit de CD Landingsbaan)